Noticias

Testimonio Ernest. VI Semana Mundial de la Seguridad Vial.

Con motivo de la VI Semana Mundial de la Seguridad Vial, celebrada del 17 al 23 de mayo de 2021, nuestro compañero Ernest, usuario del Centro de Día, comparte su experiencia personal de como sufrió el DCA, dentro de la serie de vídeos que Nueva Opción está publicando durante este 2021, como campaña de prevención vial con la colaboración de la DGT, FEDACE y FEVADACE.
Tagged

El Centre d´Activitats… s’ha trasladat…

El 13 d’abril del 2021, el Centre d’Activitats, gestionat per Nova Opció, Associació de Dany Cerebral Adquirit de València, s’ha trasladat a les instal·lacions cedides per la Fundació Per Amor a l’Art. Davant aquest canvi, els hem preguntat com han gestionat el citat canvi, i a continuació us contem el que ens han traslladat:

Que el canvi ha sigut positiu atès que el Centre actual ofereix més possibilitats, perquè les infraestructures són molt més àmplies, més noves, la qualitat és molt superior, així com els espais, i la llum (natural), les condicions de temperatura també han millorat de manera considerable, per la qual cosa el canvi els sembla molt positiu.

És cert que el Centre anterior estava en ple centre de la ciutat de València, i l’ambient era molt viu, però això és l’única cosa que els podia agradar més, perquè refereixen que la veritat és que actualment estan molt millor, “hem eixit guanyant”.

I el que més els agrada del Centre actual, com hem dit anteriorment, és la llum natural, la tranquil·litat que aporten aquestes instal·lacions, les qualitats de la infraestructura, l’accessibilitat i les possibilitats que ofereix.

Tagged

«Tenemos algo que contarte», campaña de FEDACE. Vídeo 5 de 5.

Campaña de FEDACE en la que participa Nueva Opción, en donde se quiere mostrar la importancia de que las personas con DCA sigan acudiendo a los centros de atención, para no dar pasos atrás en su rehabilitación, inclusión social y mejora de calidad de vida. Trabajamos para que las personas con DCA puedan integrarse a nivel social y familiar. Podemos ayudarte; acude a la entidad del Movimiento Asociativo de Daño Cerebral más cercana a tu domicilio: fedace.org/entidades_socias_fedace.html 

Tagged

Confinament d’una persona amb DCA

Des del tretze de març, hem afegit al nostre vocabulari, unes quantes paraules noves que quedaran per sempre: pandèmia, confinament, desescalada, Covid… paraules comunes en qualsevol conversa.

Ens hem vist obligats/des a viure una forma de vida desconeguda fins ara, que ha canviat per complet els hàbits als quals estàvem acostumats/des.

La llibertat se’ns va veure feta fallida en tots els aspectes, no podíem eixir quan volíem, cal eixir amb màscara, no podíem anar a veure un partit de futbol… ni anar a l’hospital a veure a un/a nounat… en fi, un panorama quasi de ciència-ficció.

He de dir, que participar als tallers de l’Associació de la que forme part: Nueva Opción, i els seus taller, m’ha fet seguir un programa i estar ocupat en temps de pandèmia.

Que feia al confinament?

Cada dia en alçar-me preparava el meu desdejuni, molt primerenc com de costum, esperant que arribarà l’hora de començar la jornada, (els tallers) que per a mi s’havia convertit com si d’un treball es tractarà.

Poc espavilat encara, connectava la televisió i carregava la tauleta i el mòbil, mentre em feia un bon cafè.

Esperant l’hora de la primera connexió amb el primer taller, començava l’activitat, per una sessió d’exercici físic guiat per un professional.

Després començava un xicotet però molt interessant taller que durava fins a l’hora de l’esmorzar.

Encara em quedava una mica de temps per a descansar i llegir, després de menjar, pintava, em culturitzava, arreglava una mica la casa… i havent dinat, em podia permetre dormir una estona.

El confinament m’ha permès tornar a trobar-me amb una part del meu tresor, (els meus amics que mantinc des de la infància, amb els quals em senc igual que l’altra part del tresor, la meua meravellosa família).

Tornar a dedicar-me a alguns entreteniments que tenia abandonats, (cultivar, restaurar, pintar, i elaborar les manualitats que els professionals m’anaven proposant).

Encara que puga semblar tot negatiu, el confinament, desgraciadament, m’ha regalat el temps que necessitava per a tornar a estar amb mi mateix i al costat dels meus, valorant tant el que tinc dins de casa com en l’Associació a la qual acudisc des que el Dany Cerebral Adquirit va vindre a veure’m.

Tagged

«Tenemos algo que contarte», campaña de FEDACE. Vídeo 4.

Campaña de FEDACE en la que participa Nueva Opción, en donde se quiere mostrar la importancia de que las personas con DCA sigan acudiendo a los centros de atención, para no dar pasos atrás en su rehabilitación, inclusión social y mejora de calidad de vida. La rehabilitación de las personas con DCA no puede detenerse. Las entidades del Movimiento Asociativo de Daño Cerebral podemos ayudarte.

Tagged

«Tenemos algo que contarte», campaña de FEDACE. Vídeo 3.

Campaña de FEDACE en la que participa Nueva Opción, en donde se quiere mostrar la importancia de que las personas con DCA sigan acudiendo a los centros de atención, para no dar pasos atrás en su rehabilitación, inclusión social y mejora de calidad de vida. Las entidades del Movimiento Asociativo de DCA queremos compartir contigo en qué consiste nuestro trabajo y cómo podemos ayudarte.

Tagged

«Tenemos algo que contarte», campaña de FEDACE. Vídeo 2.

Campaña de FEDACE en la que participa Nueva Opción, en donde se quiere mostrar la importancia de que las personas con DCA sigan acudiendo a los centros de atención, para no dar pasos atrás en su rehabilitación, inclusión social y mejora de calidad de vida. No podemos permitir que exista un retroceso en todos los avances ya logrados. Si tú o una persona de tu familia tenéis DCA, las entidades del Movimiento Asociativo de Daño Cerebral podemos ayudarte.

Tagged